Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВПредлагаме в следващата година многопрофилните болници,

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВПредлагаме в следващата година многопрофилните болници,
Коментари Харесай

Зам.-министър: Нито една болница няма право да връща пациент с Ковид

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Предлагаме в идната година многопрофилните лечебни заведения, които имат експерти в доста посоки да получат по-голямо финансиране. Така пациентите ще получават сложно лекуване. Това изясни зам.-здравният министър Бойко Пенков. 

Претоварена е не здравната ни система, а сътрудниците. Има уморя в лекарите и сестрите, само че кревати има, уточни той.

В момента предлагаме да се активизират сътрудниците студенти по медицина - в случай че могат, да оказват помощ на личния състав в коронавирус отделенията. Програмата за в допълнение възнаграждение на сътрудниците, които са на първа линия си върви. Осигурени са средства до края на годината и има заложени пари и за идната година, уточни зам.-министърът. 

Препоръките към всички лечебни заведения са да основат стаи, в които да могат да се изолират хора, до момента в който се сложи диагноза. Това включва и частните лечебни заведения. Има лечебни заведения, които написаха, че ще им бъде мъчно, защото са по-малки и в този момент се търси метод да се преструктурира работата им, с цел да се реализира тази цел, уточни той.

Неподчинението се санкционира и глобите са тежки за тези, които не желаят да се грижат за пациенти с Ковид, добави Пенков.

Нито една болница н яма право да върне пациент с тази диагноза, увери той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР